Wat is nieuw op onze site:

klik hier voor het oude nieuws van 2006

2007:

 

17-12: Afgelopen zaterdag had ik met Kevin de laatste show dit jaar in Wijchen. Vanuit de kampioensklasse kreeg hij 2U. Enkele van Jacco's nakomelingen haalden fantastische resultaten. Jay (Channi of Chandra 't Wijnmeer) haalde 1U/JCAC bij de reuen en Twinkle (Twinkle 't Wijnmeer) kreeg ook 1U/JCAC uit een grote en zware jeugdklas teven en als klapper werd ze ook nog beste teef en haalde hiermee haar 2e CAC. Wederom proficiat Leo en Loes en de Wijnmeertjes die deze mooie en lieve hondjes gefokt hebben.

Dit is de laatste update voor dit jaar want wij gaan 3 weken op vakantie naar de zon in het verre oosten:-)) We blikken terug op weer een superjaar. De showresultaten spreken voor zich. Volgend jaar hopelijk weer zo;-)) We kijken uit naar nieuwe nestjes in de zomer van 2008 en hopen daar een paar veelbelovende puppies van te houden. Er zijn nog interessante plannen maar die zullen we te zijner tijd aankondigen op de website.

Op Champy's pagina nog een paar nieuwe foto's en op de indexpagina een foto van Sindie's knappe zus Senna (Quashee Peach Blossom). Mo, bedankt voor de mooie foto.

Tijdens onze vakantie kunnen dekkingen van onze reuen gewoon doorgaan in Hooge Mierde waar onze honden verblijven. Bel voor informatie en afspraken Jo van Zandvoort, 073-5513260. Voor dringende zaken zijn we bereikbaar op monique@quashee.nl of quashee@live.nl

We wensen iedereen alvast Prettige Feestdagen toe.

09-12: Moeder Sindie en zoon Kevin waren ingeschreven voor de shows in Kassel. Op zaterdag keurde Dhr. Klaus Frankenberger. Sindie kreeg 3U in de openklas teven, Kevin haalde 1U/CAC/CACIB/BOS/ "Sieger Kassel 2007" vanuit de kampioensklas. Hiermee hebben we voor het derde achtereenvolgende jaar "Sieger Kassel", in 2005 Jacco, in 2006 Barney en nu ons Kefje;-) Jacco en Barney werden voorgaande jaren ook BOB, maar dat ging deze keer naar BJsgr Dt Jgd Ch. Twinkle 't Wijnmeer, een dochter van onze Jacco die 1U haalde in een grote jeugdklas, beste jeugdhond werd en later BOB. Proficiat baasjes Leo en Loes en fokkers Jo en Hen:-)

Op zondag keurde Dhr. Harald Steinmetz. Sindie haalde 2U/res. CAC in de openklas, Kevin 1U/CAC in de kampioensklas en Best of Breed. Twinkle haalde wederom het CAC-J in een flinke jeugdklas.

03-12: Vandaag ben ik met onze Sallie (Ch. Valerina Ross Versailles) naar de oogarts geweest voor een nieuw, en laatste oogonderzoek. Hij is CEA en definitief PRA vrij. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.

Proficiat voor Gracjana Kruszel, kennel Vanilla Hills, Warschau/Polen, met het Pools jeugdkampioenschap van Lexus, zoon van onze Jacco. En ook proficiat Felin van 't Lozenbos, dochter van Barney met de Jeugd Winner titel en Crufts kwalificatie.

26-11: Op de Winner show in Amsterdam werd Tina 3U in de jeugdklas. Chef werd reserve beste reu vanuit de kampioensklas maar omdat de winnende hond al Nederlands kampioen is schuiven de CAC's door en heeft Chef dus 2 CAC's gehaald.

Tevens een nieuwe foto van ons menneke Champy. En nieuws bij de geplande nestjes.

23-11: Nieuwe foto's op Champy's pagina.

En een hele dikke proficiat voor Corine en Sansho met hun super prestatie bij de behendigheid.

20-11: Afgelopen zondag had onze pup Champy zijn eerste show in Kortrijk in de babyklasse. Hij gedroeg zich voorbeeldig en werd 1e met een veelbelovend en ook beste baby van het ras. Vinny was het afgelopen weekend met haar baasjes uit Noorwegen bij ons op bezoek en zij kreeg 1U in de kampioensklasse en het reserve CACIB. Robbie en Barney zijn terug naar Noorwegen. Het is erg rustig  in huis met 2 honden minder.

12-11: Het afgelopen weekend ben ik met Barney en Sindie naar de shows in Stuttgart geweest. Sindie werd zaterdags beste teef met 1U/CAC en is hiermee Sieger Stuttgart 2007.  De dag erop kreeg ze een ongeplaatste Uitmuntend.

Barney haalde 1U/CAC en is nu ook Duits VDH en Duits Club Kampioen. Hiermee heeft hij alle titels gehaald die ik met hem wilde halen (en meer zelfs!)  Dit was zijn laatste show en daar baal ik van, want hij is een fantastische showhond waar ik heel veel plezier mee heb gehad in de showring, en ontzettend veel gewonnen heb. Barney gaat ons binnenkort verlaten want hij gaat voorgoed terug naar zijn baasjes in Noorwegen die we overigens enorm dankbaar zijn dat ze ons hun honden toevertrouwen. Hopelijk komt er over een tijdje een mooie opvolger voor Barney;-))

06-11: Eindelijk hebben we het afgelopen weekend onze Jacco in Engeland opgehaald. We zijn heel blij om hem weer thuis te hebben.

~ THANKS A MILLION TO EVERYONE CONCERNED WHO HELPED US TO GET OUR JACCO HOME ~

Nieuws bij de "pups beschikbaar" pagina.

29-10: Op de show in Hannover kregen zowel Sindie als Chef  2U/res. CAC.

26-10: Zoals verwacht was Millie drachtig van 1 pup. Helaas is deze pup (een teefje) dood geboren. Waarschijnlijk tijdens de geboorte gestikt in vruchtwater. De volgende loopsheid laten we Millie weer dekken door Mohnesee Dreamsmith.

24-10: Champy heeft zijn eigen pagina.

15-10: Dortmund was weer een fijn weekend, zeker voor Chef die op zaterdag 1U/CAC/CACIB/BOB kreeg en hiermee de titel Bundessieger 2007 en een Crufts kwalificatie voor 2008 (maar omdat hij Internationaal kampioen is, is hij zowiezo al voor zijn hele leven gekwalificeerd om deel te nemen aan Crufts). De dag er op haalde Chef 1U/CAC. Ons Sindie haalde beide dagen 2U/res.CAC maar de reserve CAC van de Bundessieger show wordt opgewaardeerd tot een volle CAC.

Ook een dikke proficiat voor de baasjes en fokkers van Jacco's dochter Twinkle 't Wijnmeer die Bundes Jugendsieger 2007 werd in een hele grote jeugdklas.

07-10: In Zwolle op de show haalde Chef 2U/res. CACIB.

04-10: Op de show in Maastricht haalde ons Kefje 2U/res. CAC/CACIB in de kampioensklasse.

Nieuwe foto's van Chef en Millie, en een update over Millie's geplande nestje bij "pups verwacht".

25-09: Een nieuwe foto op de indexpagina van onze Champy op 16 weken leeftijd.

23-09: Sindie haalde op de tentoonstelling in Oostende 3U.

21-09: Ons Wiske wordt vandaag 15 jaar oud, en dat is een hele bijzondere gebeurtenis omdat ze het laatste half jaar enorm aan het sukkelen is, en we nooit verwacht hadden dat ze dit zou halen. Tot eind 2006 was ze kerngezond en fit, maar toen kreeg ze chronische blaasontsteking en wat later ook nog een dubbele hernia. We zijn vaak bij de dierenarts geweest, veel onderzoeken gedaan, medicijnen maar ze kon nog amper lopen. Door de hernia was haar achterhand zowat verlamd. We hebben een paar keer serieus op het punt gestaan om ze in te laten slapen maar geestelijk vonden we haar nog "te goed". We hadden wel gezegd dat we aan zo'n oud hondje niet meer verder gingen sleutelen, geen onderzoeken meer en geen medicijnen. We hoopten dat ze de 15 zou halen maar we hadden er een hard hoofd in. Maar sinds een maand of 3 gaat het weer super met ons oudje. Haar vacht begint weer te glanzen, ze is wat dikker geworden (ze was broodmager) en ze is speelser als ooit. Ook is ze weer lekker vals (hihi) tegen de andere hondjes, behalve tegen haar baby Maartje (ruim 11 jaar en topfit). Die 2 zijn nog steeds enorm klef en liggen altijd bij elkaar. Ons Wiske krijgt geen medicijnen meer, de blaasontsteking lijkt mee te vallen en ze loopt redelijk. Op naar de 16................;-)))

Ik heb het laatste jaar honderden foto's gemaakt van ons Wiske en Maartje, en steeds dacht ik dat het de laatste waren waar ons Wissie op stond. De foto's hieronder zijn van deze week.

Deze week waren ook de hondjes van ons Wiskes 2e nestje jarig. Noppes en Dribbel zijn alweer 6 jaar oud en hebben een fantastisch leven bij de familie Steenis.

 

10-09: De shows in Leipzig waren super voor Chef. De eerste dag haalde hij 1U/CAC/CACIB/BOB en ook nog een mooie 3e plaats in de groep. De groepskeurmeester was Uwe Fischer uit Duitsland. De dag erop haalde Chef 1U/CAC. Sindie en Daisy haalden beide dagen 2U/res. CAC.

03-09: Op de show in Luxemburg haalde Chef en Daisy allebei 3U, Sindie haalde 2U. De keurmeester was mevrouw Hector uit Belgie.

Via deze weg willen we alle nakomelingen van Jacco en Barney van harte feliciteren met de prachtige showresultaten die de afgelopen weken behaald zijn in Nederland, BelgiŽ, Luxemburg, Duitsland, Hongarije en Polen.

28-08: Ik ben weer thuis van een korte vakantie in Noorwegen. Aldaar naar shows geweest en voor de rest gewoon een paar leuke dagen gehad. Ondertussen is Millie in Engeland gedekt, en deze week gaan we haar weer ophalen. Door alle hectische toestanden was de beste optie om haar een week in Engeland te laten. Nog een drukke week met de show in Luxemburg en een paar puppiebezoekjes, maar vanaf volgende week hoop ik -eindelijk- wat meer tijd te hebben om de site fatsoenlijk te updaten. Voor nu alvast een foto van Benno op de indexpagina, reutje uit ons laatste nestje van Beertje x Kevin, broertje van onze "Champy";-))

18-08: In Wipperfurth op de show kreeg Chef 1U/CAC en werd beste reu. Zowel Sindie als Daisy werden 2e in hun klasse en kregen hiermee het reserve CAC.

14-08: Verschillende van onze honden zijn het afgelopen weekend op shows geweest. Marja Verweel kreeg met Daisy 1U in Berghem van keurmeester Willemien van Deyl.

Ik was zelf met Kevin in Ludwigshafen (Duitsland) bij keurmeester Rolf Blessing. Kevin haalde 1U/CAC/CACIB/BOB en de titel "Rheinland-Pfalz Sieger". Hiermee heeft Kevin zijn 3e CACIB in een 3e land, en kan hij voorlopig ook in de "wachtstand" voor zijn Internationale titel;-)

In Bjerke (Noorwegen) was Vinny op de show bij keurmeester Lynn Bell Brand (58 shelties). Ze won 1U/CAC/CACIB/BOB/BIG2 en tevens een kwalificatie voor Crufts 2008.

Een nieuwe foto van Daisy en ook een update op de pagina "pups beschikbaar".

04-08: Op de show in Leuven haalde Chef 1U/CAC/BOB/BIG4 en Millie 2U. De keurmeester was P. Jentgen uit Luxemburg.

Er komt nog een pagina met de laatste foto's van ons nestje en uiteraard krijgt het kleintje wat we gehouden hebben een eigen pagina.

21-07: Op de tentoonstelling in Luik werd Chef 2U in de kampioensklas en kreeg het res. CAC/CACIB wat opgewaardeerd werd tot een volle CACIB omdat de winnaar al internationaal kampioen was. Hiermee is Chef Internationaal Kampioen.

Een paar nieuwe foto's van onze pups.

19-07: Sable pups beschikbaar bij sheltiekennel vom Heiligenblut van Vixxen en onze Robbie.

15-07: Chef heeft een fantastisch showweekend gehad. Op de clubshow van de Belgische Shetland Sheepdog Club werd hij Best in Show, keurmeester Johan van der Biest uit BelgiŽ. De dag erop in Lokeren werd hij wederom Beste van het Ras en Lokerse Winner van keurmeester Cathy Daugherty uit Amerika.

13-07: Nieuwe foto's van de puppies.

03-07: Nieuwe foto's van onze puppies.

02-07: Op de tentoonstelling in Echt haalde Kevin 4U en Millie 1U/res.CAC/CACIB.

26-06: Nieuwe foto's van Beertje en Kefje's pups.

24-06: Op de CACIB show in Trondheim/Noorwegen haalde Vinny 1U/CAC/CACIB. Hiermee is ze in een week tijd, in 3 shows Noors Kampioen geworden. Een ongelofelijke prestatie waar we Vinny en Finn Helge Olsen, Mainlands shelties, zeer dankbaar voor zijn.

Op de CACIB show in Brussel vandaag werd Fairmaid of the Golden Fir (een dochter van onze Jacco) Belgisch Jeugdwinner en is hiermee gekwalificeerd voor Crufts 2008.. Van harte gefeliciteerd Jenny:-)

18-06: Op de CAC show in Almere haalde Daisy (Quashee Dangerous Daisy) haar laatste Jeugd CAC. Hiermee is ze Nederlands Jeugdkampioen. Van harte gefeliciteerd voor haar eigenaar Marja Verweel, kennel Fleedhills, ook voor BOB en BIG5 met Fleedhills Shari Luna. De keurmeester was Rony Doedijns.

Onze Vinny (Quashee Zoom the Moon) had in Noorwegen haar eerste shows het afgelopen weekend. Op zaterdag haalde ze 1U/CAC/BOB/BIG2 bij keurmeester Manuel Jose L. Borges uit Portugal. De dag erop kreeg Vinny weer 1U/CAC van keurmeester Eva Eriksson uit Zweden. Thank you Finn Helge for grooming and handling to perfection:-)

13-06: Nieuwe foto's van onze puppies.

10-06: Vandaag haalde Kevin 1U/CAC op de show in Lommel (B). Van 3 shows in BelgiŽ heeft hij 3 CAC's gehaald waarvan 1 CAC/CACIB. Hiermee heeft hij voorlopig genoeg kampioenschappunten voor zijn Belgische titel, we moeten alleen wachten tot het jaar om is. Beste teef en BOB werd een dochter van onze Jacco. Proficiat voor Enka van 't Lozenbos:-)

06-06: De puppies zijn er.......

29-05: Een nieuwe foto van onze drachtige Beertje.

26-05: Op de internationale show in Arnhem werd onze Kevin beste reu, CAC/CACIB. Daisy werd 2e in de jeugdklas. Met dank aan Ian Wiltshire voor super handling:-)

20-05: Vandaag was de Internationale show in Namen (B) waar Barney ingeschreven was. Hij kreeg 1U/CAC/CACIB/BOB/BIG2. Hiermee is hij definitief Belgisch en Internationaal Kampioen. Hij heeft het in BelgiŽ op shows fantastisch gedaan. Van 4 shows heeft hij 4 keer gewonnen, 1 keer "alleen maar" beste reu, de andere keren Beste van het Ras, 2 keer de herdershondengroep gewonnen, 1 keer een 2e plaats in een hele grote herdershondengroep (vandaag dus, een mooie afsluiter van zijn showcarriŤre in BelgiŽ) en ook een keer 3e Best in Show (alle rassen). Barney is een superhond en ik ben zijn eigenaars van kennel Mainlands in Noorwegen dan ook zeer dankbaar dat we hem hier mogen hebben.

Barney is trots op zijn Belgische dochter Froukje (kennel Lozenbos) die gisteren beste pup werd op de jongehondendag.

17-05: In Alsfeld (D) op de Spezialzuchtschau haalde Kevin 2U/res. CAC en Chef een ongeplaatste Uitmuntend.

09-05: Chefke's pagina is gedeeltelijk af.

Pups beschikbaar van Tinka.

08-05: Op de show in Dortmund kreeg Kevin 1U/CAC/res.CACIB van keurmeester Rolf Blessing. Hiermee heeft Kevin genoeg punten voor zijn Duits kampioenschap maar we moeten nog 1 CAC halen aan het einde van dit jaar.

Het vorige weekend heb ik onze Vinny naar Noorwegen gebracht en is er een nieuwe reu mee terug gekomen. Deze week krijgt hij zijn eigen pagina op onze site.

21-04: Op de show in Goes haalde Daisy 1U/JCAC.

18-04: nieuwe foto's van Kevin

14/15-04: Dit weekend was ik met Kevin en Tina op de shows in Erfurt (D) waar Kevin beide dagen het CAC haalde en ook res. CACIB. Tina haalde de eerste dag 3U, de volgende dag 2U/res. JCAC.

09-04: Op de tentoonstelling in Leeuwarden haalden zowel Millie als Tina 3U.

08-04: Vandaag heb ik Jacco naar Engeland gebracht alwaar hij verder ging naar Ierland, waar hij voorlopig zal verblijven bij Emilio Castillo, kennel Navarrem.

04-04: Beertje is gedekt door Kevin. Als alles goed gaat verwachten we begin juni pups.

01-04: Op de tentoonstelling in Luxemburg kreeg Millie een ongeplaatste Uitmuntend, Tina 4U, Jacco 2U/res. CAC en Kevin won zijn klasse en met dit CAC is hij LUXEMBURGS KAMPIOEN op de leeftijd van anderhalf jaar.

26-03: Op de tentoonstelling in Leiden kreeg Millie 3U en Daisy (eigenaar Marja Verweel) 1U/JCAC.

18-03: Vandaag was ik met Kevin en Tina op de Niedersachsenshow in Bad Fallingborstel (D) waar Dhr. Blessing keurde. Kevin won een grote tussenklas (10) en kreeg hiermee het CAC, Tina werd beste puppieteef.

17-03: Op de show in Wieze haalde Kevin 1U/CAC en Millie 2U.

06-03: Nieuwe foto's van al onze puppies op de pagina van Katja's pups.

04-03: Op de int. show in Groningen haalde Millie 2U/res. CAC/CACIB.

24-02: Kevin haalde op de tentoonstelling in Hoogstraten (BelgiŽ) 1U/CAC/CACIB.

13-02: Nieuwe foto's van Katja en Sindie's pups.

07-02: Nieuwe foto's van Tina en nieuws bij "pups beschikbaar"

05-02: Foto's van Katja's pups.

04-02: Op de tentoonstelling in Luxemburg haalde Tina 1U en werd beste pup van het ras (10 pups) onder keurmeester Dave Weller uit Engeland. Kevin kreeg in tussenklas 1U/CAC van keurmeester Grenville Francis uit Engeland. Millie was ook ingeschreven maar door tijdgebrek is zij niet geshowd. Grooming/handling Emilio Castillo, Ireland.

03-02: Op de tentoonstelling in Eindhoven haalde Millie 1U/res. CACIB en Barney 2U/reserve CAC. Hiermee is hij nu ook NEDERLANDS KAMPIOEN. De keurmeester was Helge Lie uit Noorwegen.

03-02: Katja heeft vannacht puppies gekregen. 3 blue merle reuen, 1 blue merle teef en 4 tricolour teefjes. Foto's volgen zo snel mogelijk.

31-01: Sindie heeft vandaag pups gekregen.

30-01: Nieuwe foto's van Jacco's puppies bij Lianne bij pups beschikbaar.

28-01: Robbie haalde 1U op de show in Mouscroun (BelgiŽ).

21-01: Op de show in Verl Kaunitz haalde Kevin 3U, Tina 1 VB/beste pup, Robbie werd 2e in de kampioenklasse maar kreeg het CAC doorgeschoven omdat de winnaar al Duits kampioen is.

17-01: Pups beschikbaar van onze Jacco.

15-01: Showuitslagen van een weekend SloveniŽ. Barney is Sloveens kampioen.

07-01: Een beetje laat maar we wensen alle bezoekers van onze website alsnog een gelukkig nieuwjaar.

Voor ons was 2006 echt een fantastisch jaar met enorm veel mooie successen op hondenshows in binnen- en buitenland. Ook was het een goed jaar door de komst van een paar nieuwe teefjes waar we heel blij mee zijn: Millie uit Engeland, Tina uit Zweden en Alley uit Brabant. Door de komst van Alley hebben we wel besloten om Daisy niet te houden omdat het aantal honden echt een beetje uit de hand liep (en omdat Daisy toch wel heel erg wild is en omdat driekleur niet echt "mijn kleur" is;-). Daisy's mandje staat voortaan bij kennel Fleedhills in Zeeland. We wensen Marja veel plezier met Daisy en succes voor de toekomst.

2006 was een rustig fokjaar met maar 1 nestje van Vinny. Voor dit jaar hebben we meerdere nestjes in de planning, om te beginnen verwachten we begin februari pups van Sindie en Katja. Onze fokplannen met Sindie zijn wel veranderd omdat de reu die we voor haar al lang geleden besproken hadden niet bij zijn eigenaars zat toen ze loops werd. Hierdoor hebben we besloten om haar door Barney te laten dekken. En Katja is zoals gepland gedekt door Jacco. Allebei zijn ze drachtig en de pups worden verwacht begin februari. Voor de zomer hopen we op puppies van Millie met een reu uit Engeland, en van Beertje met een van onze eigen reuen.

Met de feestdagen zijn we een weekje naar vrienden in Noorwegen geweest en onze Robbie is mee terug gekomen. Hij blijft voorlopig bij ons. Barney blijft zeker nog tot het einde van dit jaar bij ons. Het komende najaar verwachten we een nieuwe volwassen reu in onze kennel.

Dit jaar wordt weer een druk showjaar. Het zal niet makkelijk zijn weer zo goed te presteren als het afgelopen jaar maar ik zal zeker wel mijn best doen;-) Ik begin het komende weekend met 3 shows in Ljubljana en Tromostovje (SloveniŽ) met Barney, Kevin en Millie. Voor de komende 2 maanden staan er nog een paar leuke tripjes geboekt naar Dublin, de clubshow in Zweden en natuurlijk Crufts, de grootste hondenshow ter wereld in Engeland waar ik Barney ingeschreven heb. Lol maken in het leven blijven we zeker doen, ongeacht hoe de showresultaten zijn;-)

Het voornemen voor dit jaar is (weer!) om een nieuwe website te maken. Misschien dat het nu wel gaat lukken.............misschien;-)

Op de indexpagina nu een foto van Sem 't Wijnmeer, broertje van onze Alley en duidelijk een nakomeling van onze Jacco. Ze hebben nog een heel mooi blue merle zusje Twinkle die je hier kunt zien.