*

One of the King 't Wijnmeer

- 14-07-1999 -

Fokker: J. van Zandvoort
Eigenaar: Monique van Poppel / J. van Zandvoort

 

 
 

One of the King 't Wijnmeer

 
King van den Horenbilck Lythwood Scalawag Lythwood Spruce
Lythwood Seanymph
Hermione van den Horenbilck Francehill Say Brown
Philhope Fairy Moon
Halloween 't Wijnmeer Arlanvic Hot Toddy Chelmarsh Hot Pursuit of Janetstown
Arlanvic Dizzy Tizzy
Claudette 't Wijnmeer Glensanda Gallivanter
Moville Moonlight
 
Onze kattekop is Wiwi. Qua karakter heeft ze best veel weg van Bonnie, met als verschil dat Wiwi heel stiekem en gemeen kan zijn. Het spreekwoord "als 2 honden vechten om een been, dan gaat de derde er mee heen" is haar op het lijf geschreven. Die "derde", dat is dus onze Wiwi. Op zich heel lief met een gouden karakter maar als je even niet kijkt snept ze wel eens naar onze andere honden die daar overigens totaal niet van onder de indruk zijn, want Wiwi dwingt geen respect af met haar kattige gedrag. Ook zijn altijd alle speeltjes en kluifjes alleen voor haar. Ze is altijd op rooftocht. Wel heel grappig om te zien;-)

Shows vindt ze maar niks. Ze wil haar oortjes niet "zetten" en steeds dat staartje tussen de achterpootjes. Ondanks dat heeft ze op de Wereldshow 2000 in Milaan 4 Uitmuntend gehaald in Jeugdklas en ook nog verschillende U-tjes op gewone shows. Ze is 35 cm. met een typisch "Moville" hoofd net als haar nichtje Bonnie. De eigenaresse van de Moville kennel uit Engeland is hier in de zomer van 2002 op bezoek geweest, en ze pikte "haar" nazaten (Bonnie, Wiwi en daar weer de kids van) er zo tussen uit:-)

Wiwi is CEA vrij en heeft een compleet gebit.

Om mee te fokken is Wiwi een makkelijk hondje. Haar eerste nestje kreeg ze in 2001 van Ch. Faradale Frisbee for Grandgables. Drie pups waarvan 1 dode. In 2002 met haar tweede nestje exact hetzelfde verhaal alleen nu van een andere reu nl. Ch. Mehalah Merry Man. Een reutje stierf na een dag, 2 teefjes waren kerngezond. Dit waren wel 2 prachtteefjes waarvan wij onze Sindie gehouden hebben. 

Op 7 juli 2003 heeft Wiwi haar derde nestje gekregen. Dit waren tot onze verbazing 5 pups waarvan een sable reutje, 3 sable teefjes en een driekleur teefje. De vader van deze pups is Beau -Beautifull Dreamer 't Wijnmeer-.

Op 17 oktober 2004 heeft Wiwi haar laatste nestje gekregen. Eigenlijk 6 pups maar eentje is vlak na de geboorte gestorven. De andere pups waren 2 sable teefjes en 3 sable reutjes.

 

Back